TOL JITRA

KISAH TOL JITRA

TOL PLUS JITRA KEDAH
23 August 2018
605 pagi

5pagi – *hello bro , kereta aku tersadai dekat jitra , ada tepi jalan , meter tulis ada 15km . aku cek lagi 10km ada petrol station , tak sempat .. awal sangat pulak habis .. nanti ko otw ke sini beli minyak skit rnr gurun .

6:05 pagi – “hello , kau ada tepi jalan tu KM berapa ? dah lepas tol jitra atau sebelum ? takut aku terlepas pandang .. “

Kau hantar lokasi lah , senang nak agak …

*ok ok … aku hantar lokasi , tapi ko jalan jelah aku ada depan ni skit , nanti kau nampak lah aku buka hazard light , depan skit tu ada signboard jitra , malau …

Aku buka lokasi , dapat North Pacific Ocean . hampeh betul …

Aku tanya wife aku .. apa kejadah sampai ke north pac ocean .. kata line tak bagus tapu boleh recieve location

Aku teruskan perjalanan ..

Tak lama lepas tu jumpa kereta arip tepi jalan . depan ada kereta alphard ..

Siapa pula alphard ni ..

Aku parking , keluar , plus ronda sampai .. bawa minyak juga . siap isi .

aku pun berkenalan dgn mamat alphard tu .

“ thanks bang berenti teman kawan saya “

“ Saya biasa tempat ni , sy polis dari bukit aman , nampak kereta tersadai , saya berenti lah kalau boleh tolong apa patut , lagi pun tempat ni mmg keras skit , accident maut , kes rompak .. macam2 lagi “

Ok lah saya gerak dulu kata en polis tadi .. kami bertukar no telefon . dah jadi kawan

Kami beredar seperti biasa ..

Tiba tiba kawan aku dapat satu panggilan dari polis tadi ..

“ bro , kau buka surah ruqyah .. nampak apa apa tak tadi dekat signboard tu ?

kawan aku tak nampak apa apa …

tiba tiba anak perempuan dalam kereta buka suara ..

“ tadi nampak benda tu tergantung atas signboard .. “ kawan aku pun terus ceritakan masa tu kita semua dah sampat cactus recreation tempat buat insuran sebelum masuk thailand .

petang kami tiba di krabi , malam tu kami bincangkan tentang perkara pagi tadi ..

kata kawan aku “ cuba kau check gambar kau hantar kat aku dekat tol tadi , hujung belah kiri macam something … tak pastilah “

kami pun check sama sama ,

Eh macam ya macam tak ..

tak pasti dalam keadaan gelap ..

hujan lebat lagi ..

Tapi bayang2 tu mmg ada rupa … tapi tak semestinya betul ..

So .. apa pendapat korang ?

ReAL (Gambar) non edit FOOTAGE PAGI TADI

GAMBAR KE 2 yang aku maksudkan .
Gambar lain tak perasan apa apa

Aku taknak claim 100% sangkaan tepat.
*it can be true , or it maybe wrong . Terpulang .. ini hanya persepsi …

One comment

Apa Pendapat Anda?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.