PERLI : Kereta mewah , Tapi rumah sewa

TAK HABIS2 ..KLUSTER( Baik beli Myvi Janji Ada Rumah Banyak)

Kadang2 boring jugak aku dengan geng2 hartanah ni ..

Tak habis2 dok kondem orang yang tak beli rumah , tak beli aset .

Konon2 nya , Kenapa nak beli kereta mahal2 , Tapi tak mampu beli rumah ..

Lebih baik pakai myvi , Tapi ada 2-3 biji rumah .

Hello brader , Kau beli rumah tu pun loan . benda tu bukan aset pun , selagi kau tak habis bayar .. Still liabiliti .. Still bebanan .. STILL negative

Benda bukan loan 5-7 tahun , Tapi 30 -35 tahun .

Ramai dah member aku kecundang nak bayar aset beratus ribu , Yang rumah kedua konon untuk investment .. Apatah lagi ..

Last2 dua dua biji kecundang .. Kenapa ?

Kau ada 2-3 biji rumah pun , Belum tentu kerja kau tu , Kekal lama , Kalau kau kena buang kerja lepas 2-3 tahun .. Sapa nak bayar loan 2-3 biji rumah tu ?

Nak jual pun bukan hari ni iklan esok dapat duit ,

Kalau kau bisnes sendiri , Kene musim covid , Ramai dah yang terduduk , Jual semua harta benda . Itu pun harta tu kalau aset lah ..

Memang benda boleh sewa , Tapi berapa sangat margin sewa , Maintanance rumah lagi , Kalau rumah landed , Lagi la mahai kos nya

So jangan lah ingat kau punya investment je yang betul ,

Ramai orang ada alasan sendiri kenapa dorang tak ready beli rumah masing2 .. Ada yang belum yakin dengan bisnes dorang , Ada yang belum yakin dengan position kerja dorang , Entah kekal entah tidak .

Lagi satu , Sebab korang ni semua lah harga rumah macam yahudi..

Orang perlukan rumah untuk “ Shelter “ Sebagai tempat tinggal , tapi korang jadikan rumah ni sebagai bisnes ..

Memang lah korang yang kaya , Millionaire billionaire bagai

Tapi orang lain pulak terpaksa merempat , Menumpang sebab tak mampu beli rumah harga yahudi kau tu

Lepas tu Up market membabi buta
Pantang ada MRT , Pantang ada Lrt , Supermaket , Family mart , Kau terus jadi yahudi mabok

Kau tak terpikir ke kenapa ramai orang tak mampu beli rumah ?

Zaman dulu mak bapak kita , Gaji 2-3 ribu boleh beli rumah .. Rumah serendah rm 25k pun ada

sekarang gaji menten 2-3k , Tapi Harga rumah bawah 250k paling murah .. Kalau bayar rumah , Kau nak makan minum air sungai je ke apa ?

Tapi antara sebab korang ni lah harga rumah ni semua orang tak mampu beli zaman ni

Lepas tu kau sembang kau jutawan , Bangga sana sini ..

Sikit pun kau tak pikir orang lain yang tak mampu lansung ..

“ Biar bawak myvi , Janji ada banyak rumah “
Ada stengah orang yang suka macam tu , Biar lah .. Go on ..

Kau tak tau ke r34 gtr , Carrera 964 tu dulu beli murah sekarang harga market dunia lagi mahal dari rumah kau tu ….

Lepas ni jangan nak pm2 , Ajak aku beli invest rumah ni bagai . Aku tak minat nak beli rumah harga yahudi korang tu ..

Dan tak minat nak jadi pelabur hartanah ..
Kau jawab le dengan tuhan nanti

Lebih baik aku cari tanah .. buat kebun lagi bagus … kurang2 kalau takda apa nanti boleh cucuk tanam sendiri … Tak kacau orang lain

Lagi satu minat manusia berbeza , Ada yang suka kereta ..

Life is too short to drive boring cars

kalau kau beli myvi , sebab nak ada 2-3 biji rumah ,

Kalau esok kau mampus , Hidup kau penah bawak myvi je tau .. Kau tak sempat pun merasa kereta idaman kau

Tapi kalau kau tak minat kereta , go on lah beli rumah kau tu , Tapi jangan sembang lebat macam kau sorang je untung , Orang lain buat semuanya rugi …

So birarlah dorang rancang sendiri perbelanjaan dorang

Ada orang sanggup bawak honda , Tapi tak ada rumah

Tapi hari2 die happy bawak honda dia , Kau apa tau ?

sebab dia nilai Happy Time dia tu cara berbeza ,

kau nilai happy time kau dengan wang ringgit

Dia enjoy nikmat masa dia dengan kereta yang dia suka

Kau tau tak masa tu lagi mahal dari duit?

Boring betul aku dengan geng2 hamba sembah duit ni semua … dehhhhh

Goverment pun tak boleh pantau , Tengok harga rumah Pkns pun seram .. Sama sama jadi yahudi

Negara lain , Dorang bimbang rakyat dorang takde tempat tinggal , Dekat malaysia , Dorang bimbang kalau kroni takde komisen harga rumah

Ekonomi tengah jatuh pun harga rumah tak mau jatuh . Dorang hanya kurangkan interest je

Sebab dorang memang dah kaya dah pun . Nothing to lose

bak kata geng RXZ

“ Jual tak kaya , Simpan tak miskin 😂”

Lepas tu , Rumah flat geng b40 pun korang nak sebat guna proxy . Apa korang ni takde perikemanusiaan ke hawau ?

Ruman Flat tu , Pantang Pacak mrt skit , Naik sewa Rm 1100

Aku terkejut beruk dengar ..

Tapi bayangkan flat kos rendah tu orang sewa harga 1100 ? Tak gile saitan nirojim ke ?

Aku tak paham 🤣🤣

Baik korang slow2 kumpul duit , Cari tanah , Lepas tu bina rumah mampu milik ,

slow2 Kau tabur duit bina rumah tu . 1-2 tahun siap pun takpe . Janji siap .

Bukan lah marah , Sajer kasi tau 😂

Saja nak tanya , Geng hartanah ni memang Minat Mustang 2.3 Ecoboost tu je ker ? Ada yang tampal emblem 5.0 pun ada ..

Macam la kita tak kenal bunyi 5 litre
😂😂😂😂

Ahh cukup lah tu bebel ..

Pergi ke pekan membeli cincauuuuu….

Apa Pendapat Anda?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.