Mitos Krim Tegang Payu Dara Dan Punggung

KRIM Tegang : BUAH DADA & PUNGGONG ?
KAU RASA ?

Terkejut aku tengok banyak local product nowadays , mostly instafamous jual firming cream untuk breast .

BUAT Live Tayang Buah Dada , Tayang Punggong ! , . lepas tu hangpa semua dok kagum.

BETUL KE KRIM TU BOLEH KASI TEGANG ?

Secara fakta –
female breast
consist mostly fatty tissues , nodules and ligaments . covered by skin and nipples .
( tisu lemak , ligamen dan nodul)

perubahan payudara selalunya bergantung kepada umur , genetik , Perokok, Perubahan hormon , Manapaus dan lain lain lagi

Secara amnya , kebanyakkan breast firming cream contain ( Krim Tegang)

Retin-A and phytoestrogen.

1)Retin-A is a popular wrinkle cream ( krim anti kedut)
2) Phytoestrogen is an artificial estrogen ( hormon estrogen buatan)

Dan banyak lagi kandungan yang belum habis dikaji oleh FDA berkaitan kesalamatan , risiko dan efek jangka masa panjang .

risiko kanser ? teruskan membaca…

HANYA SEKADAR ILUSI

jadi secara kesimpulannya , cream2 ini akan cause ‘ Temporary Illusion ‘ ‘ ilusi sementara’ sahaja , disebabkan oleh Krim tadi bila kau sapu , Akan memberi ketegangan kulit yang sementara.

SILA HADAM , TIDAK ADA KRIM yang boleh mengubah struktur dalaman payudara !!

Risk of Cancer ?
YES !
Breast enlargement creams that claim to alter the balance of hormones with actual hormonal ingredients could actually lead to breast cancer. Nonetheless, some feel these creams have not been on the market long enough to prove their safety or risks.

(disebabkan perubahan hormon yang secara tidak natural , yang bermaksud penambahan gantian hormon estrogen dapat meningkat kan risiko breast cancer .masih lagi dalam kajian yang boleh mengatakan krim2 ini adalah tidak disarankan , tidak selamat dan risko kanser payudara adalah berkemungkinan tinggi .

HATI HATI !
ada juga si penjual sebenarnya laki yang bertopengkan profile picture cendol , ada kes dimana si penjual minta gambar payudara dan si pembeli ada yang sanggup untuk share . Sungguh tak bermoral !

berbaloi tak ? lu pikirlah sendiri

EH KORANG PEREMPUAN NI MMG SENANG KENA GAME EH ? #TANYAJER

klinikmedissa

breastcream

cream

tegang

krimpayudara

krimtegang

jadilah pengguna & pembeli yang bijak . orang yg jual tu pun pakai push up Bra je kan ?

Dr Yazeed Hair Johari

Ikhlas – Former DR Breast & Endocrine Surgery Department Putrajaya

Apa Pendapat Anda?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.