Bantal Leher

BANTAL LEHER

Ada satu hari , Masa tu dalam perjalanan ke Johor Bahru .

Rasa macam malas sangat nak drive ,
Aku ambik keputusan untuk naik Flight saja .

Aku pun sampai lah airport Klia ,

Aku pun berjalan terus ke kaunter .

Depan aku , Ada seorang wanita yang sedang berjalan sambil menarik beg trolinya .

Dari jauh.

Nampak Agak berumur , Dalam linkungan 40 an kalau diteka.

Susuk tubuh Bersaiz tiga suku pintu .

Sarat dengan lilitan aksesori …

Tepat je kami berselisih ,

Bantal leher yang tergantung pada trolinya jatuh berguling ke arah aku .

Makcik tadi teruskan berjalan… Tanpa sedar

Aku berhenti , Aku ambil bantal leher itu ..

Aku pun menoleh ..

“ Makcik ..!! Excuse me … Bantal awak jatuh ..” Jerit aku

Wanita tadi , Tersentak , Berhenti disitu dan menoleh ..

“ Makcik , Ni ha tadi bantal leher tercicir ..” jelas aku sambil tersenyum..

Wanita itu berjalan semula ke arah aku …

Semakin hampir dia berjalan .. ke arah aku

Semakin aku rasa sesuatu yang aneh …

Kini Makcik itu berdiri dihadapan aku …

Aku menghulurkan bantal leher itu ….

Aku terlopong melihat Makcik itu …

“ Hey You … ! .. Are you..? ..” Balas makcik tadi .. Sambil menurunkan spek matanya..

“ Oh Hi !!! Alamak , sorry …Im really need to rush for my flight ! Bye ..” balas aku

Aku mengambil langkah seribu ..

Sambil berfikir , Patutnya aku panggil Puan tadi … Dah terbiasa panggil Makcik pulak ..

Mungkin dah terbiasa dengan Pesakit yang berumur … Aku biasa guna kan makcik kalau dekat hospital , Rasa lebih mesra..

Namun …

Berjalan terus , Tanpa toleh ke belakang ..

Kini baru aku sedar , Dah bersyukur atas Ketentuan ilahi serta Hikmahnya. ..

Syukur dulu tak ada jodoh …

Makcik tadi ..

Sebenarnya …

Ex Girlfriend aku …

Dejei tui..

  • p/s – Kalau jodoh korang tak panjang , Jangan sedih meroyan , aku confirm ada hikmah disebaliknya …Mungkin kau tak nampak masa tu , Tapi kau akan nampak pada masa hadapan.

Takut orang kata , “Kau ni dah tua tua tak kahwin lagi , Asik sebok berkepit jalan jalan dengan mak … Anak mak betul”

  • Bukan Dr Nelly-

sekian .

Advertisements

Apa Pendapat Anda?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.